Turisme sostenible

L'Ajuntament de Rupit i Pruit aposta per la gestió sostenible, responsable i de qualitat com a valors principals de la gestió turística del municipi, establint el concepte de desenvolupament sostenible com un instrument que relaciona els aspectes socioculturals, mediambientals i econòmics, buscant així tant la satisfacció dels visitants com de la comunitat local.

Des de l'Oficina de Turisme de Rupit i Pruit us proposem un seguit de recomanacions a tenir en compte quan feu turisme amb l'objectiu de contribuir al model de turisme sostenible:

Decàleg del turista responsable

  1. Quan planifiqueu la vostra estada, escolliu establiments que us ofereixin garanties de qualitat i de respecte al medi ambient, com per exemple els que tenen certificats de qualitat turística com el BIOSPHERE o SICTED.
  2. Utilitzeu els recursos naturals, com l'aigua i l'energia, amb moderació. Recordeu que són béns escassos.
  3. Tracteu de minimitzar la generació de residus. Són una font de contaminació.
  4. Si heu de llençar un residu, feu-ho de la manera més neta possible, utilitzant les papereres.
  5. En un espai natural procureu que l'única empremta que deixeu enrere sigui la del vostre calçat.
  6. Quan compreu regals i records, busqueu productes que siguin expressions de la cultura local. Afavorireu l'economia de la zona que us acull i la diversitat cultural.
  7. No agafeu flora i fauna protegida, ni productes derivats d'aquestes espècies. És un delicte i contribueix a la seva extinció.
  8. Conegueu els costums, la gastronomia i les tradicions de Rupit i Pruit. Respecteu-les i acosteu-vos-hi, tenen molt per explicar-vos.
  9. Intenteu contribuir amb la vostra presència al desenvolupament d'un turisme responsable i sostenible, construint amb la vostra estada un planeta més saludable i solidari.

Seguint aquestes recomanacions tots contribuïm a conservar la riquesa biològica de la Terra i a millorar les oportunitats de desenvolupament de moltes persones.

L'Oficina de Turisme de Rupit i Pruit està certificada amb el distintiu Biosphere, distintiu de sostenibilitat turística reconegut internacionalment.

Consulteu, també, la política de Turisme Responsable (document adjunt) per la qual aposta el consistori.

Darrera actualització: 15.01.2023 | 23:15
Darrera actualització: 15.01.2023 | 23:15