RSS

Rebeu en temps real els nous continguts del web de l'Ajuntament de Rupit i Pruit

Què és RSS?

RSS és l’abreviatura de l’anglès Really Simple Syndication. Es tracta d’un mitjà de distribució de continguts que serveix per a facilitar l’accés a la informació que s’actualitza freqüentment en els servidors web. Mitjançant un lector o agregador de notícies, és possible subscriure’s a una publicació i comprovar de manera immediata si hi ha continguts nous, fer una ullada a la informació bàsica (com ara el titular o l’entradeta de cada notícia) i després entrar directament –si així es desitja– a la informació completa publicada en web.

Els lectors de RSS permeten accedir simultàniament a la informació publicada a diferents llocs d’Internet, com ara diaris, webs institucionals, blocs, etc., aconseguint que l’usuari rebi a l’instant la informació que l’interessa.

Hi ha diferents opcions per fer servir els canals RSS. La més freqüent consisteix a instal·lar un programa a l’ordinador o fer servir un servei al núvol (per exemple, Feedly), però també és possible utilitzar lectors en línia (integrats en una pàgina web) o la funció que incorporen molts navegadors (com el Firefox, l’Internet Explorer –a partir de la versió 7– o l’Opera) i gestors de correu electrònic (com el Thunderbird). Molts telèfons mòbils també tenen incorporada aquesta funció. Per a més informació podeu consultar l’entrada «agregador» de la Viquipèdia.

Canals RSS disponibles

Darrera actualització: 15.12.2021 | 11:27
Darrera actualització: 15.12.2021 | 11:27