Tot a punt per la Marxa dels Vigatans 2016

Divendres, 9 de setembre de 2016 a les 00:00

El proper divendres dia 9 de setembre -un dia abans de l'habitual-, La Marxa dels Vigatans celebra la seva catorzena edició sota la direcció artística de Comediants i amb nous reptes organitzatius per davant.

Sota el lema "Il·lumina La Marxa del Vigatans. Reserva la teva torxa!" Òmnium Cultural Osona, organitzadora de l'espectacle, planteja un repte únic: il·luminar la plaça Major de Vic. Per aconseguir-lo, tots els participants de la Marxa dels Vigatans hauran de reservar la seva torxa o vareta lluminosa. Per a les columnes vingudes dels 25 pobles d'Osona i el Lluçanès hi haurà torxes i per als assistents a la plaça hi haurà varetes lluminoses. D'aquesta manera, els assistents o espectadors passen a ser també part activa de l'acte. Per ambdós casos, la reserva dels punts de llum serà imprescindible i caldrà fer-la abans del dia 9 de setembre al web marxadelsvigatans.cat. Es lliuraran als assistents de forma gratuïta en base a la reserva feta.

L'acte, consolidat i multitudinari, que té l'escenari central a la plaça Major de Vic, congrega milers de persones i es presenta com l'acte cívic més important de la Diada Nacional a la comarca, commemorant els fets històrics de 1705-1714. En l'edició 2015 hi van participar prop de 3.000 persones, de les quals, 1.050 van entrar en escena. A nivell organitzatiu va comptar amb la participació de més de 60 entitats i 130 voluntaris.

Darrera actualització: 18.10.2021 | 12:59