Rupit rep, a Aràbia Saudita, el reconeixement Best Tourism Village of the world de la OMT

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 00:00
  • El guardó reconeix internacionalment els municipis que són un bon exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat.
  • 32 pobles dels cinc continents han estat reconeguts en aquesta II edició.  
  • Els millors pobles turístics de l'OMT mostren el poder del sector per impulsar la diversificació econòmica i crear oportunitats per a tothom fora de les grans ciutats.

Aquest diumenge, 12 de març,  Rupit  va rebre el guardó  Best Tourism Village de  l’OMT durant la cerimònia d’entrega de premis que va tenir lloc a Alula, un poble mil·lenari al mig del desert de l'Aràbia Saudita.

La delegació de l’Ajuntament de Rupit i Pruit desplaçada a Aràbia Saudita ha estat encapçalada per l’Alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, i la Tècnica de Turisme, Anna Costa. Marcé va recollir el premi de les mans del Secretari General de l’OMT, Zurab Pololikashivili, acompanyat pel ministre de turisme saudí, Ahmed Al Khateeb i l’embaixador espanyol al país saudí, Jorge Hevia.  L'esdeveniment es va dur a terme al Maraya Concert Hall, la sala d'exposicions de l'edifici de miralls més gran del món.

La cerimònia d’entrega de premis va precedir la primera reunió Best Tourism Villages Network Annual Meeting que tenia  per objectiu unir esforços dels pobles que en formen part i compartir experiències enriquidores.

El guardó reconeix les destinacions rurals que incorporen el turisme com a motor de desenvolupament i noves oportunitats d'ocupació i ingressos, alhora que preserven i promouen els valors i els productes comunitaris.

Aquesta és la llista dels 32 pobles guardonats:

Zell am See, Àustria

Wagrain, Àustria

Puqueldón, Xile

Dazhai, Xina

Jingzhu, Xina

Choachí, Colòmbia

Aguarico, Equador

Angochagua, Equador

Choke Mountains Ecovillage, Etiopia

Mestia, Geòrgia

Kfar Kama, Israel

Sauris-Zahre, Itàlia

Isola del Giglio, Itàlia

Umm Qais, Jordània

Creel, Mèxic

El Fuerte, Mèxic

Ksar Elkhorbat, Marroc

Moulay Bouzerktoune, Marroc

Lamas, Perú

Raqchi, Perú

Castelo Novo, Portugal

Pyeongsa-ri, Korea

Rasinari, Romania

AlUla Old Town, Aràbia Saudí

Bohinj, Eslovenia

Rupit, Espanya

Alquézar, Espanya

Guadalupe, Espanya

Murten, Suïssa

Andermatt, Suïssa

Birgi, Turquia

Thái Hải, Vietnam

Rupit és l’únic municipi català  que ha obtingut el reconeixement fins a dia d’avui.  A nivell estatal, formen part de la llista Alquézar i Guadalupe, així com també Morella i Lekunberri que van rebre el distintiu a la primera edició del 2021. Un total de 5 municipis de l’estat han estan reconeguts fins el moment amb aquest guardó.

Darrera actualització: 16.03.2023 | 10:06