Rupit i Pruit rep la placa commemorativa del projecte la Paraula del Poble

Dimarts, 16 de gener de 2024 a les 00:00

Diumenge passat Òmnium Cultural Osona - Lluçanès va fer entrega de la placa commemorativa de La Paraula del poble.

Alfred Verdaguer i Jordi Ortiz, president i vicepresident  d’Òmnium Osona - Lluçanès respectivament, van entregar la placa a Albert Marcé, Alcalde de Rupit i Pruit, a la sala de plens de l’Ajuntament.

En el marc del cinquantè aniversari d’Òmnium Cultural Osona-Lluçanès l’entitat va posar en marxa el projecte La Paraula del Poble, una iniciativa que engloba totes les poblacions d’Osona i Lluçanès i que convida a escollir la paraula més identificativa de cada municipi a través de diferents processos participatius. L’objectiu, a banda d’escollir una paraula, és el d’incrementar la relació intergeneracional i, al mateix temps, afavorir el sentiment de pertinença al poble a través de la riquesa lingüística de cada indret.

A Rupit i Pruit el projecte, obert a tota la població, es va posar en marxa confeccionant una llista de paraules representatives del municipi a través de l’Espai Activat i l’Escola l’Agullola. Després d’una selecció, les paraules finalistes van ser les següents:

LLEIXA (prestatge)

ANSAT (olla petita d’una nansa)

ESTAIAT (tenir la musculatura ressentida, estar “estaiat”)

MARRADES (camí en forma de “s”)

SOMAIA (botifarra crua deixada assecar)

MÀRFEGA (sac gros ple de palla o altres pellofes que serveix de matalàs)

Seguidament es van fer les votacions a través d’un formulari online on van votar més d’una cinquantena de participants. La paraula més votada vas ser MARRADA i la definició que l’acompanya és: Trajecte que allarga un recorregut respecte d'un altre més directe, suavitzant el desnivell.

La placa s’instal·larà properament en un punt visible del municipi.

Darrera actualització: 16.01.2024 | 09:58