Rupit i Pruit, compromès amb la sostenibilitat, rep la certificació Biopshere com a destinació turística

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 00:00

Rupit i Pruit continua amb la seva aposta cap a un model de turisme sostenible i respectuós amb l'entorn.

El dimecres 26 de maig va tenir lloc, a la casa de turisme rural El Teixell (Olost), l'acte d'entrega de distintius del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 46 agents turístics de la comarca d'Osona, 3 dels quals del nostre municipi:

  • Hostal Estrella
  • Oficina de Turisme
  • Ajuntament (destinació).

L'Hostal Estrella i l'Ajuntament (com a destinació turística) han obtingut el certificat per primera vegada i l'Oficina de Turisme el renova per segon any. A  més,  enguany incorporen la distinció Safe Travels que estableix protocols per a un viatge segur.

L'acte va comptar amb la participació del Conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d'Osona Alex Montanyà i  el President del Consorci Lluçanès Marc Sucarrats, l'alcalde d'Olost Josep Maria Freixenet i Montserrat Boix gerent de l'allotjament Rural el Teixell.

Aquest distintiu s'implementa a la comarca des que va néixer el 2017 impulsat per la Diputació de Barcelona amb l'Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, i que va incorporar l'any 2019 l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. 

L'obtenció d'aquest distintiu es fa després d'un procés rigorós per part dels agents en el que complementen un seguit de documentacions responent requisits de sostenibilitat, així com l'assoliment d'un mínim de 3 accions de sostenibilitat i l'assistència a 2 formacions relacionades en algun dels aspectes de la sostenibilitat climàtica, ambiental, cultural o econòmica relacionada amb la comarca.

Cal destacar, també, la incorporació de noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l'objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

De cara la pròxima edició es preveu la incorporació de noves empreses del municipi al projecte Biosphere i així seguir sumant cap a aquest model de turisme.

Darrera actualització: 24.08.2021 | 10:25

Imatges