Rupit, candidat a ser un dels millors pobles turístics del món

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 00:00

Rupit, juntament amb Alquézar (Osca) i Guadalupe (Càceres), són els tres candidats que Espanya ha presentat a la segona edició del programa Best Tourism Villages, una iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) que vol reconèixer municipis que siguin un bon exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat.

El resultat és fruit de la candidatura que es va presentar, el passat 15 de juny, des de l’Ajuntament i que Diputació de Barcelona i la Generalitat van validar com a candidatura oficial de Catalunya.

Els àmbits que valora la candidatura són:

  1. Recursos culturals i naturals
  2. Promoció i conservació de recursos culturals
  3. Sostenibilitat econòmica
  4. Sostenibilitat social
  5. Sostenibilitat ambiental
  6. Desenvolupament turístic i integració de la cadena de valor
  7. Governança i priorització del turisme
  8. Infraestructura i connectivitat
  9. Salut i seguretat

Els pobles que finalment obtinguin el segell Best Tourism Villages rebran un diploma o una placa per tres anys, amb opció a renovació, així com visibilitat i reconeixement internacional com a exemple de destinacions rurals que promouen els seus paisatges, la diversitat biològica i cultural, els valors i activitats locals, i que tenen un compromís amb la sostenibilitat entesa des del vessant econòmic, social i mediambiental.

Els municipis aspirants que presenta Espanya han estat seleccionats per un comitè format per la Secretaria d’Estat de Turisme, Turespaña, Segittur, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya.

Està previst que a finals d’any es coneguin els municipis guanyadors del Best Tourism Villages 2022.

L’any 2021 va tenir lloc la primera edició del Premi. Es van seleccionar 44 guanyadors d’entre 170 candidatures. Per part d’Espanya, van rebre el reconeixement els pobles de Morella i Lekunberri.

Darrera actualització: 19.07.2022 | 14:04