Primera Jornada de Pobles amb Encant de Catalunya a Rupit i Pruit per teixir xarxa per a la seva gestió turística

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 00:00
  • La Covid ha generat canvis que afecten el model turístic d’aquestes destinacions.
  • Més de 80 assistents han participat a Rupit en una jornada sobre turisme regeneratiu i intel·ligència turística aplicada a la governança d’aquest tipus de destinacions i els seus entorns naturals.
  • Una dotzena d'alcaldes/esses i tècnics/ques de turisme de pobles amb encant van teixir xarxa per a la gestió turística d'aquests bonics pobles. 
  • La trobada ha estat organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rupit i Pruit.

El passat  28 i 29 d'abril va tenir lloc la 1a Jornada de Pobles amb Encant de Catalunya a Rupit i Pruit amb l'objectiu de teixir xarxa per a la gestió turística d'aquests bonics pobles i debatre la intel·ligència turística en destinacions i experiències de truisme regeneratiu.

La jornada va ser inaugurada per Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT),  Albert Marcé Pujol, alcalde de Rupit i Pruit, i Xavier Font Urgell, cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, com a coorganitzadors de la trobada.

Els Pobles amb Encant són una marca creada per l’ACT, formada actualment per catorze municipis: Arties, Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll. A la trobada hi van assistir més de 80 persones entre alcaldes, tècnics d’ens públics, personal d’oficines de turisme, i professionals d’empreses relacionades amb el sector turístic interessades i vinculades a destinacions d’aquestes característiques.

El programa de la trobada va incloure una taula rodona sobre gestió turística als pobles amb encant, amb la participació del Goierri, l’Esquirol i l’Oficina de Turisme de Montblanc; i la ponència de Carlos Romero Dexeus, director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de Segittur, sobre com utilitzar la intel·ligència turística i el paper que juguen la innovació, la sostenibilitat i la tecnologia.

També va incorporar la ponència de la consultora en estratègies d’ecosistemes Lucía Hernández sobre el turisme com a catalitzador de regeneració territorial i una taula rodona sobre diverses experiències de turisme regeneratiu.  

Un dels altres eixos principals de la trobada va ser una reunió d'alcaldes/esses i de tècnics/ques de turisme i un benchmark per conèixer les particularitats de Rupit i els seus voltants per seguir teixint xarxa i treballar conjuntament en la gestió turística d'aquestes destinacions.

Pobles amb Encant

Creada ara fa quatre anys, Pobles amb Encant és una de les marques de l’Agència Catalana de Turisme que integra pobles amb menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a una bellesa especial.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 13:21