L’Escola l’Agullola estrena aquest curs 2021-2022 la nova aula de P1 i P2

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00

Una de les principals novetats que presenta aquest nou curs escolar 2021-2022 a Rupit i Pruit és la posada en funcionament des del passat 13 de setembre d'una aula per infants de P1 i P2 a l'Escola l'Agullola.

Una de les principals novetats que presenta aquest nou curs escolar 2021-2022 a Rupit i Pruit és la posada en funcionament des del passat 13 de setembre d'una aula per infants de P1 i P2 a l'Escola l'Agullola.

El centre, que abans de l'inici del nou curs comptava amb línies de P3 fins a 6è de primària, ha vist reforçada i ampliada la seva oferta educativa a través de la prestació d'aquest nou servei del qual ja en són usuaris 2 infants.

L'aula de P1 i P2 ja és una realitat després que l'Ajuntament aprovés per Ple la signatura del conveni amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per ubicar a l'escola municipal una llar d'infants rural per a infants dels 0 als 3 anys. A partir d'aleshores, i al llarg dels darrers mesos, l'Ajuntament de Rupit i Pruit ha aportat els recursos necessaris per adequar i posar en marxa aquest nou projecte educatiu.

El cost aproximat de l'actuació ronda els 40.000€ ja que s'ha renovat el mobiliari i s'ha adequat un espai pel servei de menjador, el qual es presta a través de l'empresa adjudicatària del Consell Comarcal d'Osona i que dona servei a moltes de les escoles de la comarca.

Per la seva part, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya s'encarrega del personal i ha assignat un TEI (Tècnic en Educació Infantil) a l'escola.

Enguany, l'Ajuntament farà una aportació econòmica extra de 40.000€ per aquest nou curs 2021-2022 i de cara el curs 2022-2023 el cost l'assumirà el Departament d'Educació.

Es tracta d'una inversió de futur per donar continuïtat a l'escola, que actualment compte amb un total de 14 nens i nenes, i potenciar que els infants del poble puguin gaudir de la seva vida escolar (en les etapes d'educació infantil i primària) sense necessitat de desplaçar-se als pobles veïns i combatre així el despoblament rural.

L'actuació ha estat possible gràcies a la implicació activa de l'Ajuntament, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, l'equip directiu i docent del centre i l'AMPA.

Darrera actualització: 19.10.2021 | 08:47