Inauguració del jardinet d’herbes aromàtiques

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 00:00

Dins el marc de la “Setmana de la primavera” (amb actes diversos com l’aplec de Montdois, els racons florals, la passejada botànica i la projecció del documental “Memòria Viva”) s’ha inaugurat el nou jardí d’herbes aromàtiques.

Aquesta iniciativa neix fa un any impulsat per l’Ajuntament de Rupit i Pruit com a projecte social per reconvertir una zona del poble i donar-li un altre valor on les plantes aromàtiques i medicinals en són les protagonistes. Durant el projecte, els nens de l’escola van crear possibles dissenys sobre el terreny i també van entrevistar els avis del poble demanant informació sobre diverses plantes: si en sabien l’ús i si sabien quin clima necessitaven per viure. D’aquestes entrevistes en va sortir una llistat de plantes molt extens, a partir del qual se’n va fer un cribratge i se’n van escollir les que finalment s’han plantat amb la col·laboració de la gent del poble. Paral·lelament,  dins el mateix projecte, s’han organitzat passejades botàniques amb el guiatge de Xevi Montesinos i Santi Jàvega.

Paral·lelament, de les diferents activitats incloses dins la “Setmana de la primavera”,  s’han creat els racons primaverals, també projecte social on la gent del poble ha creat petits raconets artesans per gaudir i vestir el poble de primavera.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 16:49