Inauguració del Farmlab de Rupit, l'espai rural amb més tecnologia de Catalunya

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 00:00

L'edició d'enguany de la Farmlab Week, que va del 6 al 12 de juny, se centra en el paper de la dona i la tecnologia al món rural.

Un concurs de plats de cuina de l'àvia o un estudi de cabirols amb sensors per evitar que facin malbé les collites, algunes de les experiències innovadores.

El proper dilluns 6 de juny s'inaugura oficialment el Farmlab de Rupit, el laboratori d'innovació pel món rural situat al preciós poble de Rupit, que ofereix experiències immersives i educatives en relació amb la tecnologia, el medi ambient i valors imprescindibles de la vida. 

Promoure el desenvolupament del món rural al mateix nivell que el de les ciutats; i fomentar l'equilibri territorial del país (el 80% de les persones viuen a les ciutats) són dos dels objectius del Lab de la Fundació Itinerarium, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Rupit i Pruit, la Diputació de Barcelona i la col·laboració tecnològica de Ro-Botica.

Més de 500 nens/es d'escoles de Catalunya passaran durant la propera setmana pel Farmlab per gaudir del potencial de la tecnologia als pobles, així com també conèixer els projectes més destacats de dones emprenedores en l'àmbit rural. La Farmlab Week comptarà amb la presència de Dolors Català, presidenta de l'Associació Dones del Món rural de Catalunya, i oferirà, entre moltes altres activitats gratuïtes, un concurs de poesia recitat per dones del Collsacabra o es triarà el plat de l'àvia més destacat de la comarca. 

Tecnologia al Farmlab de Rupit:

  • Granja de vaques robotitzada. Les vaques es munyen de forma autònoma.
  • Farmbot: hort robot. Des d'un mòbil es controla un hort que rega i treu l'herba sol.
  • Solarteca. Carretó mòbil format per plaques solars i bateries, piles, d'ordinadors reciclades.
  • Permacultura. 18 plantes aromàtiques i medicinals del Farmlab per descobrir des del mòbil.
  • Panell d'abelles intel·ligent. El dia a dia de les abelles a partir de sensors situats al rusc.
  • Caixes de bolets: Presentació caixa de climes pel conreu de bolets. Caixa intel·ligent per escoles i per restaurants.
  • Documental immersiu: Farmlab ''Reconnecta't amb la natura'' en una pallissa antiga amb tres pantalles gegants,
  • Visita la 'Cabirols Experience'. Un tancat de 4.000 m2 amb cabirols amb xips on s'estudia el seu comportament per tal de trobar un dispositiu sonor i de llum que després posat a prop de la carretera o dels camps de conreu, els allunyi, evitant així que els matin o facin malbé les collites.
Darrera actualització: 01.06.2022 | 07:26