Comença la col·laboració de Vic i Rupit i Pruit per fomentar el turisme i la promoció econòmica

Dimecres, 1 de setembre de 2021 a les 00:00

L'alcaldessa Anna Erra i l'alcalde Albert Marcé signen un conveni estratègic per optimitzar les accions de promoció que fins ara es portaven a terme de forma individual en dos dels principals pols d'atracció turística d'Osona.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, han signat aquest matí un conveni de col·laboració estratègica per desenvolupar accions conjuntes que ajudin a fomentar el turisme i la promoció econòmica en dos dels principals punts d'atracció turística de la comarca d'Osona.

La voluntat és optimitzar les accions promocionals que fins ara s'havien portat a terme de forma individual. S'ha destacat que l'acció bilateral ha d'ajudar a revertir positivament en el turisme dels dos municipis, contribuir a la millora del turisme a la comarca, potenciar la mobilitat intercomarcal i allargar les estades.

El conveni, amb una vigència de dos anys amb possibilitat de renovar-lo, afavoreix la creació de paquets turístics conjunts, promou l'intercanvi de suports publicitaris i d'informació promocional turística i la posada en marxa d'accions promocionals conjuntes, entre altres.

Totes aquestes accions seran revisades per la comissió paritària de seguiment que es crearà com a fruit del conveni signat avui a Rupit i Pruit. La comissió comptarà amb representació política i tècnica dels dos consistoris osonencs.

La signatura també ha comptat amb l'assistència de la regidora de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i  els regidors Joan Colom i Jaume Font de l'Ajuntament de Rupit i Pruit.

Pla Estratègic de Turisme de Rupit i Pruit

El 2018 l'Ajuntament va encarregar a la Diputació de Barcelona un estudi per la planificació i gestió turística de Rupit i Pruit pels propers anys.

Un estudi amb el qual s'han orientat les accions de la regidoria de turisme dels darrers anys, fixant com un dels principals reptes i objectius aconseguir un desenvolupament sostenible, responsable i de qualitat de la destinació a partir dels tres eixos estratègics que es desglossen en l'estudi.

L'estudi contempla diferents propostes de cooperació tant interna com externa, entre elles la col·laboració Vic – Rupit i Pruit.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 18:39