Alquézar i Rupit i Pruit estrenyen llaços de col·laboració per a un turisme sostenible i de qualitat

Dilluns, 12 de juny de 2023 a les 00:00

Els dos municipis formen part dels 32 millors pobles turístics del món en el rànquing de l’Organització Mundial del Turisme

Alquézar i Rupit, ambdós a la llista dels Best Tourism Villages de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), s’han trobat per crear sinèrgies i centrar les bases de linies de treball conjuntes en la gestió turística sostenible de les destinacions rurals.

La delegació de l’Ajuntament de Rupit i Pruit, encapçalada per l’alcalde, Albert Marcé, ha estat rebuda per l’alcalde d’Alquézar, Mariano Altemir, la tinent alcalde i futura alcaldessa, Ana Blasco, la Consellera de Turisme de la comarca, María Morera i la tècnica de Tursime, Sandra Navarro. Han conegut de primera mà el centre històric medieval, la “Ruta de las Pasarelas” i les obres de la nova Oficina Comarcal de Turisme.  La trobada ha permès definir les bases d’una col·laboració conjunta que permeti unir esforços per a un model de gestió del turisme sostenible i de qualitat.

Ambdós municipis han valorat positivament la trobada.

Actualment, entre les dues edicions de la distinció Best, hi ha 70 poblacions de 40 països d’arreu del món catalogades per l'OMT com a Millor Poble Turístic del Món. A nivell estatal, en la seva primera edició el 2021, es va nomenar Morella (Comunitat Valenciana) i Lekumberri (Navarra). I aquest passat 2022, a més de les citades Alquézar i Rupit, Guadalupe (Càceres).

Darrera actualització: 12.06.2023 | 11:04