2n CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE RUPIT I PRUIT

Dissabte, 22 d'octubre de 2016 a les 00:00

Després de la bona acollida de la primera edició, enguany es farà el 22 d'octubre i el primer premi està valorat en 600 euros.

L'Ajuntament de Rupit i Pruit (Osona) impulsa el 2n Concurs de Pintura Ràpida, després de la bona acollida que va tenir la primera edició. Es farà el dissabte 22 d'octubre, està obert a tothom i es dividirà en tres categories: adult, juvenil i infantil.

L'activitat començarà a les 8 del matí a l'Espai Joan Font, on es faran les inscripcions i es segellaran les teles. Les inscripcions es poden fer també prèviament a través del correu rupit@dibat.cat o bé trucant al 93 852 20 03. A més, hi haurà esmorzar per als participants. Els participants tindran tot el matí per dibuixar i pintar, i hauran d'entregar les teles al mateix lloc abans de les 2 del migdia. Les teles han de ser blanques o amb un fons d'un sol color uniforme.

El veredicte s'anunciarà el mateix dia a partir de dos quarts de 6 de la tarda. L'acte de lliurament es farà a la sala polivalent, després que un jurat format per persones relaciones amb l'art i la cultura decideixin els guanyadors.

Els premis infantils i els dos premis juvenils es distingiran amb un lot de pintures. Els altres tres rebran un premi econòmic. El tercer està valorat en 300 euros; el segon, en 450, i el primer, en 600. A més, l'obra guanyadora serà la imatge que il·lustrarà la portada del programa de la propera edició del concurs. Totes les obres presentades s'exposaran el mateix dia 22 fins a les 8 del vespre i també l'endemà.

En paral·lel, els participants podran fer una visita guiada a l'església, que recentment ha restaurat el seu retaule. Serà de dos quarts de 5 a dos quarts de 6 de la tarda i anirà a càrrec de mossèn Josep Castanyé i la restauradora Mireia Farrerons del taller de restauració Vicus S.C.P.

El concurs està organitzat per l'Ajuntament de Rupit i Pruit, i té la col·laboració de C.A.I.S.A. (Belles arts - Moià), Embotits Maria Carme, El Mirador del Pont, Fonda Marsal, Forn de Pa L'Era, Fontfreda (Belles arts - Olot), Restaurant Ca l'Estragués i Vicenç Piera (Belles arts - Vic).

En la primera edició del concurs hi van prendre part un total de 75 participants, destacant una gran participació de pintors professionals. L'obra de Julio García, el primer premi en categoria d'adults del 2015, és la que il·lustra el programa d'aquesta segona edició.

Ens podeu trobar a:

  • rupitpruit.cat
  • @rupitipruit
  • facebook.com/rupitipruit
Darrera actualització: 18.10.2021 | 12:27