INAUGURACIÓ DE LA MIRADA TÀCTIL A RUPIT I PRUIT

Diumenge, 8 d'octubre de 2017 a les 00:00

Aquest diumenge 8 d'octubre ha tingut lloc la inauguració del projecte d'accessibilitat “La Mirada Tàctil”, un projecte sota el qual s'han adaptat els 17 plànols d'informació  turística del municipi pels col·lectius de sords, signants i oralistes. Els plafons, que  senyalitzen els principals elements d'interès turístic, s'han equipat amb uns codis QR, a través dels quals l'usuari es pot descarregar un vídeo amb informació del punt d'interès que està visitant amb l'acompanyament d'un intèrpret de la llengua de signes.

Els vídeos estan realitzats per la FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), sota el projecte de la Mirada Tàctil de l'Oficina de Patrimoni Cultural.  Podeu consultar els videos clicant el següent enllaç: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRox57axYYj1wRNTIaKZdx1SsyDmh_er4

La realització del projecte ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de "Foment de l'accessibilitat", en el marc del Protocol general del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016 – 2019.

L'acte ha començat a les 11h amb els parlaments del Sr. Jaume Heras, regidor de cultura de l'Ajuntament de Rupit i Pruit; el Sr. Antonio Martínez, president Federació de Persones Sordes de Catalunya; la Sra. Aurèlia Cabot, Cap de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona; i l'Im Sr. Albert Marcé, Alcalde de Rupit i Pruit.

Seguidament, s'ha fet un recorregut guiat per alguns del llocs més emblemàtics del poble  com el carrer del Fossar, l'església parroquial de Sant Miquel, l'antiga ferreria i el famós pont penjat.

L'acte, que ha comptat amb més d'una cinquantena d'assistents, amb representants de diferents Associacions de sords d'arreu del territori com la de Manresa, Ripoll, Vic i Girona, entre d'altres, ha conclòs amb un refrigeri a l'Espai Joan Font.

L'Oficina de Turisme de Rupit i Pruit rep més de 13.000 visitants anuals, dels quals un petit percentatge són persones amb algun tipus de discapacitat, un col·lectiu molt estimat i que no volem oblidar, treballant per fer de Rupit i Pruit una destinació turística de qualitat i per tothom.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 12:44