Turisme Sostenible

L'Ajuntament de Rupit i Pruit aposta per la gestió sostenible, responsable i de qualitat com a valors principals de la gestió turística del municipi, establint el concepte de desenvolupament sostenible com un instrument que relaciona els aspectes socioculturals, mediambientals i econòmics, buscant així tant la satisfacció dels visitants com de la comunitat local.

Sostenible

Responsable

 

 

 

 

 

Des de l'Oficina de Turisme de  Rupit i Pruit li proposem un seguit de recomanacions a tenir en compte quan faci turisme amb l'ojectiu de contribuir al model de turisme sostenible:

Riera nevada

DECÀLEG DEL TURISTA RESPONSABLE

 1. Quan planifiqueu la vostra estada, escolliu establiments que us ofereixin garanties de qualitat i de respecte al medi ambient, com per exemple els que tenen certificats de qualitat turística com el BIOSPHERE o SICTED.
 2. Utilitzeu els recursos naturals, com l'aigua i l'energia, amb moderació. Recordeu que són béns escassos.
 3. Tracteu de minimitzar la generació de residus. Són una font de contaminació.
 4. Si heu de llençar un residu, feu-ho de la manera més neta possible, utilitzant les papereres.
 5. En un espai natural procureu que l'única empremta que deixeu enrere sigui la del vostre calçat.
 6. Quan compreu regals i records busqueu productes que siguin expressions de la cultura local. Afavorireu l'economia de la zona que us acull i la diversitat cultural.
 7. No agafeu flora i fauna protegida, ni productes derivats d'aquestes espècies. És un delicte i contribueix a la seva extinció.
 8. Conegueu els costums, la gastronomia i les tradicions de Rupit i Pruit. Respecteu-les i acosteu-vos-hi, tenen molt per explicar-vos.
 9. Intenteu contribuir amb la vostra presència al desenvolupament d'un turisme responsable i sostenible, construint amb la vostra estada un planeta més saludable i solidari.

Seguint aquestes recomanacions tots contribuïm a conservar la riquesa biològica de la Terra i a millorar les oportunitats de desenvolupament de moltes persones.

L'Oficina de Turisme de Rupit i Pruit està certificada amb el distintiu Biosphere, distntiu de sostenibilitat turística reconegut internacionalment.

Distintiu Biosphere

 

 

 

 

 

 

Consulti, també, la política de Turisme Responsable pel qual aposta el consistori

  Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08/05/2020 09:06