Rupit i els seu voltants

Embassament de Sau

Sau

L'embassament de Sau, inaugurat el 1962 per abastar d'aigua Barcelona, està situat al peu de les cingleres de Tavertet. Nega l'antiga vall i poble de Sant Romà de Sau. El campanar romànic de l'antiga població és la mesura popular del nivell de l'aigua de l'embassament. Té 17 quilòmetres  de llarg i 3 d'ample i  permet practicar esports nàutics i pescar.

A 16 quilòmetres  de Rupit (per pista asfaltada).

 

Santuari de la Mare de Déu del Far

Santuari del Far

El santuari de la Mare de Déu del Far data del segle XI. Pertany a la parròquia de Sant Martí Sacalm i al municipi de Susqueda. És del Bisbat de Vic i de la comarca de la Selva.  Situat a 1.123 metres d'alçada té magnífiques vistes al pantà de Susqueda, als cingles de Tavertet, a les Guilleries i al Montseny. En dies molts clars es poden veure els Pirineus, Girona i les illes Medes. Hi ha restaurant i zona de pícnic.

A 11 quilòmetres de Rupit.

 

 

 

 

Santuari de la Salut

Santuari de la Salut

El santuari de la Salut és  el més modern dels santuaris marians del Collsacabra (comparat amb el del Far i el de Cabrera). Data del 1647 i es troba a 1.050 metres d'alçada. Des de la balconada es pot contemplar una gran vista panoràmica de la Garrotxa, Girona, el golf de Roses, els Pirineus...

Es coneix amb el nom de la Salut per la presència d'una font amb aigües, es diu, miraculoses.

A 13 quilòmetres de Rupit.

Tavertet

Tavertet
Tavertet, alçat sobre un enorme espadat de 200 metres, conserva 48 cases autòctones dels segles XVII i XVIII. Aquest conjunt ha estat declarat Bé d'interès cultural. Enfront hi ha la cinglera de Tavertet, que cau amb un contrast de colors i amb una panoràmica colpidora, la qual es pot contemplar des del mirador del poble.

Per la pista asfaltada de Rupit a Tavertet, hi ha la masia de l'Avenc, des d'on surten 3 rutes circulars per fer a peu.

A 9 quilòmetres de Rupit (per pista asfaltada).

Cantonigròs

La Foradada

Cantonigròs és un poble d'estiueig que destaca per ser un bon mirador de la plana de Vic i punt de sortida per visitar la Foradada. La Foradada és un punt d'especial interès de la riera de les Gorgues, que neix al pla d'Aiats i va a parar a les aigües del pantà de Sau. És una excursió que cal fer a peu. Des de Cantonigròs es pot fer el recorregut en 1 hora (distància 2 quilòmetres  anada i tornada) i des de l'Esquirol en 2 hores (distància de 7 quilòmetres anada i tornada).

A 8 quilòmetres de Rupit.

L'Esquirol

L'esquirol

L'Esquirol és la  porta d'entrada al Collsacabra. Els seus orígens es remunten al segle XV, al voltant d'un hostal a l'antic camí ral que enllaçava Vic i Olot. És la vila més gran del Collsacabra i concentra una gran quantitat de serveis.

És interessant visitar el pont romànic i la riera de les Gorgues amb punts de gran interès com el pont del Molí d'en Bertrana i el  salt d'aigua de la Barra de Ferro, amb un desnivell de 80 metres.

 

Cabrera

Cabrera

Cabrera, a 1.311 metres d'alçada, és el punt més elevat del Collsacabra. Ofereix unes vistes extraordinàries de la plana de Vic i la Garrotxa, i és un dels punts més alts de la comarca d'Osona. Hi ha el santuari de Cabrera, del segle XVII. També hi ha servei de restaurant (Reserva prèvia. Telèfon  93 744 70 35).

Hi ha 3 camins d'accés a peu. Si s'escull el més curt només cal caminar els últims 30 minuts i pujar per unes escales amb un fort desnivell (distància 1 quilòmetre  anada i tornada).

A 13 quilòmetres de Rupit.

 

 

 

Les roques encantades

r

Les roques encantades són un conjunt de bells blocs de pedra,  de diferents formes envoltats per una  magnífica  fageda. S'hi pot accedir des de diferents punts.

A 9 quilòmetres de Rupit en cotxe (aparcar al Coll de Condreu) i després caminar durant uns 45 minuts.

Més informació a www.accionatura.org/explora/ecoturisme/un-bosc-de-llegenda-a-masnou-de-sacosta

 

La Garrotxa

La Garrotxa

La Garrotxa, comarca veïna, és terra de volcans adormits, pobles amb encant, boscos silenciosos i s'hi poden practicar un gran ventall d'activitats en plena natura. La seva capital, Olot, està a 28 quilòmetres de Rupit. Destaquem els pobles de Santa Pau, Besalú, Castellfollit de la Roca i Hostalets d'en Bas.

Més informació a www.turismegarrotxa.com

 

 

Si voleu descobrir més indrets amb encant de la comarca d'Osona trobareu tota la informació a http://www.osonaturisme.cat    

Osona Turisme
    Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08/05/2020 08:59