L’església parroquial de Sant Miquel de Rupit estrena dues noves campanes

Divendres 30/08/2019

Aquesta setmana l'església de Sant Miquel de Rupit està de celebració per l'estrena de dues noves campanes.

Des de la Guerra Civil fins ara, el campanar de la parròquia havia estat acompanyat d'una sola campana, de 500 kg, ja que les altres dues que hi havia hagut històricament van ser foses durant la guerra amb l'objectiu de fabricar-ne material bèl·lic, acció que es va repetir a moltes altres esglésies del país. 

A partir d'ara, l'antiga campana que presidia el campanar del poble tindrà dues campanes germanes de 120 kg i 180 kg respectivament que han estat apadrinades per la parròquia de Rupit i l'Ajuntament de Rupit i Pruit.

La composició de les noves campanes és d'un 78% de coure, un 21,9% d'estany i un 0,1% de plata que li dóna 1' i 50'' de ressonància.

El funcionament de les noves campanes serà a través d'un electromartell exterior programat automàticament i sincronitzat amb l'hora oficial europea; també hi haurà l'opció de funcionar amb el sistema tradicional per a les ocasions que ho requereixin. Les noves campanes tocaran els quarts i les hores, mentre que la campana antiga s'ocuparà dels tocs litúrgics i les misses dels difunts.

Està previst inaugurar-les amb un bon repic de campanes el dia de Sant Miquel Arcàngel, el 29 de setembre d'enguany, coincidint amb la Festa Major del poble. 

Les campanes han estat fabricades per l'empresa RIFER SL, amb més de 300 anys d'història.

Imatges i vídeos

CampanaCampana 2
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/08/2019 20:09