Dilluns 5 d'agost, jornada de donació de sang a Rupit i Pruit

Dijous 01/08/2019

El proper dilluns 5 d'agost una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà a Rupit (Can Castellet) per tal que tothom que ho desitgi pugi donar sang. 

Des del Banc de Sang i Teixits alerten que cada dia es necessiten 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per a intervencions quirúrgiques, per a tractaments oncològics, per a trasplantaments o en cas d'accidents greus. De fet, una de cada deu persones que entren a un hospital necessita sang, i amb cada donació de sang pots ajudar fins a tres malalts diferents.

Aquest juliol les donacions de sang han baixat un 20% a Catalunya en relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%. En aquests moments disposen de sang per 7 dies, quan l'òptim són 10.

Des del 15 de juliol, està en marxa la campanya “Aquest estiu, anima't a donar sang”, que proposa que tothom que doni sang comparteixi la imatge  i animi a altres a donar-ne a través de whatsapp, twitter, o instagram.

Imatges i vídeos

sang
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01/08/2019 10:51