Salt de Sallent

 

És la ruta més clàssica de Rupit. Us proposem baixar fins al salt de Sallent seguint el curs de la riera. L'església de Sant Miquel és el punt de sortida.

Un cop passada la façana de l'església, agafeu el primer carrer a mà esquerra i en pocs metres torneu a girar a l'esquerra. Passeu pel túnel, sota d'una casa i continueu caminant pel sender fins a trobar la riera de Rupit, que anireu vorejant pel marge esquerre fins al salt de Sallent. En aquest punt agafeu el camí de l'esquerra  i a 300 metres trobareu un mirador. Temps: 30 minuts.

A partir d'aquí, teniu 3 opcions per continuar la ruta:

1. Refeu el mateix camí per tornar al poble de Rupit. Temps: 45 minuts.

2. Travesseu la riera i aneu en direcció a l'ermita de Sant Joan de Fàbregues. El camí de terra s'enfila al costat de camps de conreu fins arribar a l'ermita romànica. Agafeu la pista pavimentada (GR 2.2) en direcció a Rupit. Abans d'arribar al poble, podeu agafar un desviament a la dreta per anar fins a l'ermita de Santa Magdalena. Temps: 1 hora  30 minuts.

3. Seguiu les indicacions per anar a l'ermita de Sant Joan de Fàbregues. Agafeu el GR 2.2 en direcció a Rupit i a 300 metres seguiu el corriol de l'esquerra que puja cap a les tombes dels Bassis. Continueu cap al mirador, el pla de Palomera, el Soler i finalment arribareu a Rupit. Temps:  2 hores 30 minuts.

Tipus de ruta Petita ruta
Recorregut De Rupit al Salt de Sallent pels dos cantons de la riera
Grau de dificultat Baix
Temps / Durada 2 hores 30 minuts
Usos A peu
Accessos Sortim de la plaça major de Rupit just al l'inici d'aquesta per un carrer que marxa cap a l'esquerra i que un tros més avall es converteix en un corriol
Us Actual
Estat de conservació Bo
Senyalització Bona
Indrets de gran valor La ruta s'acaba en un salt d'aigua espectacular, sobretot en època de pluges. Pel camí de baixada trobem les restes de diferents molins
Equipaments Una mica més amunt del SALT de Sallent trobem una ermita romànica d'una gran bellesa St. Joan de Fàbregues
Recomanacions Visitar-lo en època de pluges.
 

Imatges i vídeos

Salt de SallentSalt de SallentSalt de Sallent
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/06/2016 13:32