El poble

Rupit de nit
El paisatge del Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l'escala humana. En el seu centre hi trobem RUPIT, entre els cingles d'Aiats i la comarca de la  Garrotxa,  a 845 metres d'altitud.

Quan arribem a Rupit una de les coses que crida més l'atenció, a part de la bellesa de les seves construccions i el seu incomparable entorn, és una paret que sorgeix sobre una gran penya que domina el poble. Sembla ser que la roca és l'origen del nom del poble, ja que en llatí rupes és roca i és on hi havia el castell. És el voltant del castell, que data del segle X, on es construeixen les primeres cases del poble i on neix el nucli medieval que amb el pas del temps va guanyant habitants. No obsant això, el perfil del poble actual és barroc, època de la majoria de les llindes de gran part de les cases del poble que daten entre els segles XVI i XVII, aquesta fou l'època de màxima esplandor del poble. 

 

A pocs quilòmetres un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de PRUIT, evoca els temps en què la riquesa anava lligada a la terra.

Pruit té un petit nucli on hi ha la plaça i  l'església de Sant Andreu i la resta son masies disseminades, algunes d'elles de gran bellesa i amb una gran història. 

 

RUPIT i PRUIT es van fusionar l'any 1977.

Vistes
    Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19/03/2018 13:13