Decàleg del turista sostenible

Segons l'Organització Mundial del Turisme (OMT), el desenvolupament del turisme sostenible respon a les necessitats dels turistes i de les regions amfitriones presents i al mateix temps protegeix i millora les oportunitats del futur. Està enfocat a la gestió de tots els recursos de manera que satisfacin totes les necessitats econòmiques, socials i estètiques, i al mateix temps respectin la integritat cultural, els processos ecològics essencials, la diversitat biològica i els sistemes de suport de la vida.

 

Riera nevada
D'aquesta manera, qualsevol activitat turística (rural, esportiva, cultural, etcètera) que impliqui la conservació dels recrusos i la biodiversitat, la preocupació per l'impacte ambiental i la distribució dels beneficis entre la comunitat local, es pot englobar dins la categoria de Turisme Sostenible.

 

A Rupit i Pruit volem contribuir a un model de turisme sostenible i per aquest motiu li proposem un seguit de recomanacions a tenir en compte quan faci turisme:

 

 

 1. Quan planifiqueu la vostra estada, escolliu establiments que us ofereixin garanties de qualitat i de respecte al medi ambient, com per exemple els que tenen certificats de qualitat turística com el SICTED.
 2. Utilitzeu els recursos naturals, com l'aigua i l'energia, amb moderació. Recordeu que són béns escassos.
 3. Tracteu de minimitzar la generació de residus. Són una font de contaminació.
 4. Si heu de llençar un residu, feu-ho de la manera més neta possible, utilitzant les papereres.
 5. En un espai natural procureu que l'única empremta que deixeu enrere sigui la del vostre calçat.
 6. Quan compreu regals i records busqueu productes que siguin expressions de la cultura local. Afavorireu l'economia de la zona que us acull i la diversitat cultural.
 7. No agafeu flora i fauna protegida, ni productes derivats d'aquestes espècies. És un delicte i contribueix a la seva extinció.
 8. Conegueu els costums, la gastronomia i les tradicions de Rupit i Pruit. Respecteu-les i acosteu-vos-hi, tenen molt per explicar-vos.
 9. Intenteu contribuir amb la vostra presència al desenvolupament d'un turisme responsable i sostenible, construint amb la vostra estada un planeta més saludable i solidari.

Seguint aquestes recomanacions tots contribuïm a conservar la riquesa biològica de la Terra i a millorar les oportunitats de desenvolupament de moltes persones.

  Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12/07/2016 11:54