Torna la festa de Sant Isidre, el patró dels pagesos

Divendres 17/05/2019

El passat dimecres 15 de maig va tenir lloc la tradicional festa de Sant Isidre de Pruit, celebració dedicada a Sant Isidre.

La celebració va començar amb una missa  a l'església de Sant Andreu de Pruit, a les 12 hores. Seguidament, a les 14 hores, es va fer un dinar de germanor a l'Espai Joan Font que va reunir més d'un centenar d'assistents.

El dia 15 de maig és sant Isidre llaurador, patró dels pagesos. Isidre de Merlo i Quintana, nascut a Madrid el 1080, va dedicar la seva vida a treballar la terra i a l'oració. 

Isidre va ser canonitzat per el Papa Gregori XV l'any 1622. Des d'aleshores és oficialment el patró dels pagesos espanyols. Però als Països Catalans, amb anterioritat, ja tenien els seus propis sants de la pagesia a qui Isidre va substituir. A diferents indrets de parla catalana es veneraven com a patrons dels pagesos els Sants Abdó i Senén i Sant Galderic.

No obstant això, sant Isidre continua essent  molt benerat en molts municipis catalans, i Rupit i Pruit no n'és una excepció. 

Imatges i vídeos

Dinar de Sant IsidreMissa de Sant Isidre
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17/05/2019 13:29