NETEJA I DESBROSSAMENT DE LA ZONA DEL CASTELL DE RUPIT

Divendres 24/02/2017

El passat 20 de febrer es va iniciar la neteja i el desbrossament de la zona que envolta el castell de Rupit. L'acció l'està duent a terme la Federació d'ADF d'Osona amb mesures de seguretat especials ja que es tracta d'una zona de difícil accés i rodejada de precipicis.  Aquestes tasques no es duien a terme des de 1970.

 

Amb aquesta acció es dóna visibilitat a un element patrimonial de gran valor pel municipi ja que Rupit deu el seu origen al castell, declarat Be Cultural d'Interès Nacional (BCIN) segons Decret de data 22 d'abril de 1949 i publicat al BOE del 5 de maig de 1949. 

 

El castell de Rupit es va construir a principis del segle XI substituint el de Fàbregues. Està  situat sobre unes grans penyes al mig del poble. El primer document on apareix data de l'any 1040, època en què el castell formava part de la casa de Cardona (la mateixa família que tenia el castell de Cardona). És al voltant  i al seu recer que s'anaren construint les primeres cases del poble i, per tant, es pot concloure que  Rupit deu el seu origen al castell.

 

Actualment, l'edificació està en ruïnes i és inaccessible. 

Imatges i vídeos

Neteja Castell_5castell 1Neteja Castell_6Neteja castell_1Neteja castell_4Neteja CastellNeteja castell_2
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/03/2017 11:50