L'ECOESTACIÓ arriba a Rupit i Pruit

Dimecres 14/03/2018

El 9 i 10 de març Rupit i Pruit va acollir L'ECOESTACIÓ, un equip mòbil que interactua amb el públic amb l'objectiu de donar a conèixer de forma lúdica aspectes vinculats amb la gestió dels residus municipals i fomentar la recollida selectiva entre la població.

El divendres 9 de març es va fer una sessió sensibilitzadora amb els alumnes de l'Escola l'Agullola i el dissabte 10 de març, de 10h a 14h, l'Ecoestació va donar a conèixer els procediments a seguir per a un bon reciclatge.

En el cas de Rupit i Pruit en general s'està fent un bon reciclatge excepte amb el rebuig i l'orgànica. Segons un estudi de l'Agència de Residus de Catalunya, el 2017 a Catalunya es va reciclar una mitjana del 44% de l'orgànica, mentre que a  Rupit i Pruit només es va arribar al 29%. D'altra banda, pel que fa al rebuig, aquest hauria de ser el contenidor que hauria d'estar més buit de tots i sovint està massa ple...la mitjana catalana és del 16% del total de tones recollides i a Rupit i Pruit puja fins el 35%, percentatge que caldria reduir considerablement.

No separar els residus correctament disminueix el percentatge de reciclatge i incrementa els costos. En contrapartida, si reciclem més contribuïm a disminuir costos, a disminuir la contaminació i a evitar el malbaratament.

En resum, no separar bé té un efecte directe sobre la taxa d'escombraries. Si no separem correctament, TOT ES COMPLICA, TOT S'ENCAREIX I HO PAGUEM ENTRE TOTS.

Imatges i vídeos

CartellRupit tria residus
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14/03/2018 13:06