La festa de Sant Isidre aplega més d'un centenar de persones

Dimarts 15/05/2018

Un any més ha tingut lloc la tradicional festa de Sant Isidre de Rupit i Pruit, celebració dedicada a Sant Isidre.

La celebració va començar amb una missa solemne a l'església de Sant Andreu de Pruit, a les 12 hores. Seguidament, a les 14 hores, es va fer un dinar de germanor a l'Espai Joan Font que va reunir més d'un centenar d'assistents.

El dia 15 de maig és sant Isidre llaurador, patró dels pagesos. Isidre de Merlo i Quintana, nascut a Madrid el 1080, va dedicar la seva vida a treballar la terra i a l'oració. Els miracles més destacats que se li atribueixen són el miracle del pou i el dels àngels. En el primer, Isidre va resar fins que les aigües d'un pou on havia caigut un nen van pujar fins que el petit va poder-ne sortir. En el segon miracle, el dels àngels, diuen que el pagès Isidre s'aturava a totes les esglésies que trobava per resar i mentrestant els àngels feien la seva feina: llauraven el camp amb els bous.

Isidre va ser canonitzat per el Papa Gregori XV l'any 1622. Des d'aleshores és oficialment el patró dels pagesos espanyols. Però als Països Catalans, amb anterioritat, ja tenien els seus propis sants de la pagesia a qui Isidre va substituir. A diferents indrets de parla catalana es veneraven com a patrons dels pagesos els Sants Abdó i Senén i Sant Galderic.

No obstant això, sant Isidre continua essent  molt benerat en molts municipis catalans, i Rupit i Pruit no n'és una excepció. 

Imatges i vídeos

Festa de Sant Isidre
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20/05/2018 13:09